08 juli, 2010

Blommande dofter

     

Ändrade planer, barnen fick åka utan mig så jag får några dagar ledigt hemma. Så jag passar på att uppdatera från trädgården.
   

 Äntligen blommar Karl! I tre år har jag väntat, men nu fått lön för mödan. Underbar! 
Dock lite kantig nu, den verkar dra ihop sig lite när det går mot kvällningen. Och så doftar den inte så starkt som jag hoppats på, men det är petitesser. Den blommar ju!


 Och dessa fortsätter att blomma, på de tre buskar jag har. Totalt nästan femton blommande pioner som sprider en väldoft ute...

 

Det som triggar mig i trädgården är att försöka få till blomning som avlöser varandra. Så även om jag njuter avnuet (pionerna) så ser jag fram emot nästa omgång blomning. Dessa knoppar är från ett av årets nyförvärv, en ros vid namn New Dawn.
Jag trodde att min kaprifol frös i år, så jag köpte mig en ny klätterväxt och skulle till att plantera den, när jag såg en frisk, krön knopp längst ner på Kaprifolen.. Så den sitter kvar, om än i nedskuret skick, så får vi se om den tar igen sig till nästa år, eller om rosen får ersätta den helt då.



Dessa ljuvliga vita klockor har också slagit ut under dagen igår och idag. De finns överallt här och förökar sig som ogräs, jag försöker passa i dem i rabatten dår de får plats, de gör sådan skillnad när de tillför det vackra vita skira tätt intill randgräs, som exempel. Jag ska visa er lite mer någon dag.


Jessica

1 kommentar:

Tjär-Ringen sa...

Önskar att jag också hade en sån fin och planerad trädgård. Har ingen koll på nåt hemma hos oss. Kanske inte så konstigt eftersom trädgården har varit en djungel i 4 år...
Om du vill o inte har nåt för dig så får du gärna komma ut imorron. Jag och M är ensamma hemma, K ska tatuera sig.